Op deze pagina vindt u actuele informatie
van binnen en buiten de gemeente

 

 
                                                                                                                          (Scan naar smartfoon )


Oproep voor de Kindernevendienst

Vacatures in het KND Team!

De KND wordt draaiende gehouden door een team van enthousiaste leiding met daarbij jongeren die ons hierbij helpen. Wij verzorgen iedere zondag de Kindernevendienst. Met de kinderen bespreken we Bijbelverhalen, zingen we liederen en maken we bijpassend werkjes. Dit kan een knutsel, een puzzel of bijvoorbeeld een spel zijn. Daarnaast verzorgen wij de projecten die rondom de feestdagen worden gehouden.

U kent vast onze creatieve uitingen voor in de kerk zoals laatst de Klok met Pasen, onze stukjes die worden voorgelezen etc. En natuurlijk ons jaarlijks hoogtepunt, het Kinderkerstfeest en via deze weg wil ik een oproep doen aan u….aan u persoonlijk.

Ook het komende seizoen willen wij er weer staan voor onze Dorpskinderen! En daar hebben wij u voor nodig, want we hebben een paar plekken vrij in ons team van leiding. We zoeken een leider/ leidster en een nieuwe assistent. 

Wij zoeken iemand die enthousiast is, graag de kinderen uit de Bijbel wil leren en een teamspeler is.  

Wij willen u vragen om deze oproep serieus in overweging te nemen, want het gaat hier om de continuïteit van de KND…..de basis die we als Dorpskerk willen meegeven aan onze kinderen. 

Als u ons wilt komen versterken, neem dan contact op met Olga van Oosten 
(06-24330813 /  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

11-06-2017


Externe Informatie Geloof en Kerk

De volgende (externe) links zijn mogelijk van interesse; ze bieden extra informatie rond Geloven, Gemeente en Kerk.


Heeft u zelf goede suggesties? Laat het ons weten, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie verder: Externe LinksNacht zonder dak

Van 24 op 25 juni staat er een Nacht Zonder Dak gepland!

De jeugd (12+) laat zich sponsoren en slaapt dan 1 nacht in een kartonnen doos, naast de kerk, om geld in te zamelen voor jongeren die leven in armoede. Jongeren aan de andere kant van de wereld die altijd op straat moeten leven.

De opbrengst gaat voor 100% naar stichting Tear, die samen met de lokale kerken, allerlei jongerenprojecten heeft in Kenia, India, Bolivia, en vluchtelingen in het Midden Oosten en Europa.Wilt u ons sponsoren? Dat kan via:

De sponsorlijst van 1 van de deelnemers De doos bij de ngang van de kerk op 11, 18 en 25 juni; Of

Overmaken op:

Girorekeningnummer NL71 INGB 0004 0535 36
t.n.v. Wijkjeugdcommissie Dorpskerk
o.v.v. Nacht Zonder Dak
 


Nieuws van de beroepingscommissie

Lees de laatste ontwikkelingen.

Voortgang 18 juni

De kerkenraad deelt met vreugde mee dat op de gemeentevergadering van afgelopen zondag, de gemeente heeft ingestemd met het uitbrengen van een beroep op de voorgedragen predikant, ds. C. Cluistra uit Hoogeveen.

Tegen de gevolgde procedure zijn geen bezwaren ingediend bij de kerkenraad. De beroepsbrief is gisteren, zaterdag 17 juni, door een aantal kerkenraadsleden bij ds. Cluistra gebracht.

Voor het nemen van een beslissing op het beroep is in de kerkorde een termijn van maximaal 3 weken gesteld. In de morgendienst van zondag 2 juli aanstaande zal ds. Cluistra voorgaan in de Dorpskerk. Na de dienst is er dan gelegenheid om kennis te maken met de dominee en zijn vrouw.

Uw voorbede wordt gevraagd, zodat ds. Cluistra zich gedragen weet om een juiste beslissing te kunnen nemen.


Open Koffieochtenden 2017-2

 

UITNODIGING

KOFFIE-OCHTENDEN

rond het geopende Woord van God

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM

THEMA: Ere zij God!

 

Dinsdag : 26 september 2017

Verzoenen

Spreker: Ds.J.C. Schuurman

 

Dinsdag : 24 oktober 2017

Lofprijzen

Spreekster: Willy de Jong

 

Dinsdag : 21 november 2017

Zegenen

Spreekster: Janneke van Wijngaarden

 

Plaats van samenkomst: Dorpskerk, Kerklaan 2

Capelle a.d.IJssel / Middelwatering


Aanvang: 9:30 uur, vanaf 9:10 uur staat de koffie klaar!

Sluiting :11.15 uur


Voor de kleintjes is er een crèche aanwezig

Voor inlichtingen: tel.010-4517685


Theologische Basiscursus

3-jarige basiscursus

Bent u op zoek naar persoonlijke verdieping en wilt u meer weten van de Bijbel en kennis opdoen over achtergronden, dan kunt u terecht bij de Theologische Vorming Gemeenteleden Rotterdam en geïnteresseerden (TVG), die ook in het seizoen 2017-2018 de basiscursus TVG verzorgt. Deze basiscursus wordt gegeven te Capelle aan den IJssel, kerkgebouw  "De Hoeksteen", Rivierweg 15. U kunt de cursus volgen op maandagavond of op dinsdagochtend, vanaf 4 september resp. 5 september 2017.

De basiscursus duurt drie jaar, waarin een aantal zeer interessante vakken wordt  gedoceerd:
 
elk jaar: Oude Testament (drs. A.J.O. van der Wal), Nieuwe Testament (mw. drs. L.J. Verschoor) en Kerkgeschiedenis (drs. J. Robbers); één jaar: Diaconaat (drs. J.C. Blankers) , Gemeente-opbouw (drs. J.E. Schelling), Filosofie (dr. J.C. de Bas), Rabbinica (mw. drs. E. Schorer), Spiritualiteit (mw. drs. H. Hummel);
en gedurende twee jaar: Dogmatiek (drs. A.S.J. Smilde), Pastoraat (mw. drs. C.H.A. Bartelink), Liturgiek (drs. E.B. Kok), Ethiek 
(mw. drs. R. Oldenboom) en Wereldgodsdiensten (dr. J. Haafkens).

De basiscursus wordt gegeven van september t/m mei en buiten de schoolvakanties.

Er is géén speciale vooropleiding vereist, noch het lidmaatschap van een kerk. Iedereen met belangstelling voor de Bijbel en alles wat daarmee samenhangt, is van harte welkom. 

De basiscursus is gericht enerzijds op persoonlijke geestelijke vorming van de deelnemers en anderzijds op toerusting, onder meer van belang voor vrijwilligers in het kerkenwerk. Het brede vakkenpakket en het enthousiaste docentencorps staan garant voor een boeiende en waardevolle cursus voor iedere belangstellende.

Uitgebreide informatie vindt u op de website www.tvgrotterdam.nl 

Voor persoonlijke toelichting kunt u mailen met Mw. M. Bezemer-Rietveld, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of bellen met mw. M. Koole, tel. 0167-536671.

Of download de folder : hier


Opknappen gebouwen

Van de Kerkrentmeesters

Na de goedkeuring door het Centraal College van Kerkrentmeesters en de Algemene Kerkenraad van de PgC
wordt momenteel hard gewerkt aan het opknappen van de gebouwen. Hieronder een aantal foto's van de vorderingen.

Alle foto's zien? 

KLIK HIER: FOTO ALBUM Verder: Koster Marcel Terlouw weet alle details!

Update 3 mei : De Vlinder

Dankzij het harde werk van Sjaak en Timo is ons kunstwerk "De Vlinder" nu ook weer in ere hersteld. Kom dat zien !

Update 18 april 2017

De firma Oosterbouw heeft het gebroken raam in het kc vervangen. Een specialistisch klusje!

Update 14 april 2017 - Stoelen matten

Koster Marcel Terlouw kon mededelen dat inmiddels een 60 tal kerkstoelen van nieuwe matten zittingen zijn voorzien. Die kunnen zo weer een hele tijd mee.. rekenen we.

Klussen in dorpshuis, pastorie en exterieur

Hier wat afbeeldingen van de ook daar vorderende werkzaamheden. Zo is de oude keuken vanuit de kosterswoning is naar het dorpshuis verplaatst. Verven sausen nieuwe plafonds enz. Keuken krijgt nog een facelift.
Tevens is het grind rond de kerk vervangen en zijn de diverse paaltjes weer netjes recht gezet.

Update 11 maart 2017

Bij de Pastorie is de verzakte aanbouw verwijderd en wordt de binnenkant geschilderd en er wordt opnieuw betegeld.

Eind maart 2017 zullen aannemers starten met andere klussen, waaronder het schilderen van al het houtwerk.
In de Kosterswoning is een begin gemaakt met stucwerkzaamheden en schilderswerkzaamheden; een loodgietersbedrijf
zal binnenkort beginnen met het vervangen van de zinken dakgoten.


(Om de foto's groter te zien: Rechtermuisknop : Openen in nieuw Tabblad)

De keuken van de kosterswoning zal binnenkort verplaatst worden naar het Dorpshuis.

Foto Album

Meer foto's zien? Klik hier: Foto Album Koster Marcel Terlouw weet alle details!

Namens de kerkrentmeesters een groot woord van dank aan alle vrijwilligers die fantastisch werk verrichten!


Jeugddienst

Jeugddienst  juni 2017 ('s-avonds)

Op zondagavond 11 juni is alweer de laatste jeugddienst van dit seizoen. Voorganger is Ds. M. v.d. Linden uit Katwijk, aanvang 19.00 uur.

Deze dienst  sluit aan op de indrukwekkende jeugddienst van 21 mei. Het thema van de gecombineerde jeugddiensten is: “Wie had dat gedacht!!!: In 50 dagen van een ONVERVULD leven naar een VERVULD leven”. We vinden het erg mooi dat dit thema in korte tijd van meerdere invalshoeken belicht wordt en kijken dan ook uit naar deze “antwoorddienst”.

Dorpskerkband

De beide Dorpskerk-bands verlenen wederom muzikale medewerking. Ook in deze dienst wordt gebruik gemaakt van de creatieve input van diverse gemeenteleden. Na afloop is er koffie en limonade in het kerkelijk centrum. Wij hopen op weer een inspirerende dienst! Iedereen, jong en oud, van harte uitgenodigd en neem zoveel mogelijk vrienden en familie mee.
Omdat er kort na elkaar twee jeugddiensten op het programma staan (21 mei en 11 juni) hebben we bedacht om deze diensten met elkaar “te combineren” met als thema:

“In 50 dagen van een ONVERVULD leven naar een VERVULD leven. Wie had dat gedacht!!!”

De eerste dienst met  Ds. Van Veldhuizen op 21 mei was midden in de 50 dagentijd: de tijd tussen Pasen en Pinksteren. In de bijbel, voor de discipelen, een verwarrende periode.

 

 

 

 

 

 

Dienst 11 juni

In de tweede dienst van 11 juni  sluit  Ds. M. v.d. Linden uit Katwijk aan met een vervolg (“antwoord”) op de eerste dienst. We hopen dat er een mooie lijn tussen de diensten zal zijn.

Voor beide diensten wordt input geleverd door diverse gemeenteleden. Hun creatieve uitwerking van het thema (zie hieronder) is te zien tijdens de diensten !

Na afloop van de diensten is er koffie en limonade in het kerkelijk centrum.

Wij hopen op weer een fijne dienst!

De Jeugddienstcommissie.


Film Youth for Christ

Zoals getoond tijdens de morgendienst 14-05-2017

Geleid door dhr. B. Rebergen, directeur Youth for Christ.

Luisteren: Morgendienst 14-5-1017

 


PKN: Geloven doe je in de kerk

Lees hierna dit mogelijk interessant artikel van de PKN site over deze campagne.

 Bron: http://www.protestantsekerk.nl/geloven-doe-je-in-de-kerk


 

Nederland Zingt dag 2017De Nederland Zingt Dag 2017!

Inhoud

Op zaterdag 22 april kwamen ruim 10.000 bezoekers bij elkaar in de Jaarbeurs Utrecht om samen te zingen en te geloven. Het thema van deze dag was Bouw Uw Koninkrijk. 

Deze Nederland Zingt Dag had bovendien een extra feestelijk tintje omdat de Evangelische Omroep 50 jaar bestaat in 2017.

Voor impressies van deze dag zie de website of de facebook pagina !


Aankomende kerkdiensten
Aankomende activiteiten
26-06 18:45-20:00
Muizennestje
03-07 18:45-20:00
Muizennestje
10-07 18:45-20:00
Muizennestje
17-07 18:45-20:00
Muizennestje